Культурний маршрут (19.12-25.12)

Протягом наступних семи днів ви матимете нагоду, зокрема, послухати історії з життя Казимира Малевича, дізнатися усі таємниці картини Густава Клімта "Жінка в золотому" та відсвятувати ювілей проекту "А4, Кулькова ручка"! Про ці та інші цікаві заходи читайте в нашому Культурному маршруті!

 

19 грудня, о 19.00 у освітньому просторі "31В1" відбудеться лекція "Сюжети про Малевича" у рамках якої. дослідниця творчості митця, упорядниця книги «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930», засновниця ГО «Інститут Малевича» Тетяна Філевська запропонує сюжети з життя та творчості найвідомішого киянина у світі. 

 

 

19 грудня о 17.00 у галереї Львівської національної академії мистецтв відкриється проект «Спін-офф/Spin-off», що  представить творчі роботи випускників ЛНАМ, які навчались на одному курсі кафедри монументального живопису в період з 2008 до 2014 року. 

 

 

Цього тижня в Art Ukraine Gallery відбудеться лекція відомого мистецтвознавця Дмитра Горбачова "Українське малярство останнього тисячоліття: від Алімпія Печерського до Казимира Малевича". Дослідник розповість як українське мистецтво збагатило світову культурну спадщину. Подія розпочнеться 20 грудня о 18.30.

 

 

У вівторок, 20 грудня, о 19.00 мистецтвознавиця Діана Клочко розповість історію створення однієї з найвідоміших картин Густава Клімта "Жінка в золотому" або "Портрет Аделі Блох-Бауер I". Цей портрет часто називають "Австрійською Моною Лізою", для його створення митець намалював більше 100 ескізів!

 

 

У рамках програми студії Port art studio 21 грудня відкривається виставка фігуративних творів Павла Маркмана «Б.О.Г. / без означеного громадянства /». Це проект про епоху сталих переміщень, торжество мультикультуралізму, про покоління осіб без означеного громадянства.

 

 

21 грудня о 18.00 в Інституті проблем сучасного мистецтва НАМ України відкривається колективна виставка «Переведіть мене через майдан» – концептуальний проект у якому образи народних рухів у центрі Києва, від 1960-х років до сьогодення, розглядаються як тема для широкої дискусії про неоднозначні колізії нашої історії.

 

 

21 грудня о 19.00 в Art Ukraine Gallery ви матимете нагоду відвідати концерт класичної музики у виконанні талановитих дітей України. Від Парижа до Нью-Йорка, від Брюсселя до Вашингтона ці діти захоплювали найвибагливішу аудиторію скандувати «Vivat Ukraine!».

 

 

Також 21 грудня о 19.00 Щербенко Арт Центр презентує проект української художниці Олександри Жумайлової-Дмитровської «Візуалізація. Art & Fashion», створений нею у співпраці з дизайнером Іваном Фроловим. Виставка представить графічні та пастельні картини, колажі, об'єкти, інсталяції. 

 

 

У четвер, 22 грудня, о 19.00 у Карась Галереї відкриється виставка конкурсних робіт проекту "А4, Кулькова ручка", якому от-от виповниться 10 років! За ці десять років проект виріс від невеликої виставки кола ентузіастів у масштабну міжнародну виставку, про яку знають і за якою слідкують як в Україні, так і за її кордонами.

 

 

У п'ятницю, 23 грудня о 19.00 PinchukArtCentre в рамках виставки «Паркомуна. Місце. Спільнота. Явище» запрошує на зустріч з Володимиром Овчаренко, колекціонером, засновником галереї «Ріджина» і першого аукціону сучасного мистецтва в Росії VLADEY.