Культурний маршрут (11-17.01.16)

Перший Культурний маршрут після зимових свят, можливо, і не видається напрочуд насиченим, однак цікавих арт-подій в ньому вистачає. Мистецький Арсенал влаштує персональну виставку Івана Марчука, художники Одеси та Харкова об’єднаються заради мистецтва, а тим часом у Києві набирає оберти освітній курс із академічного малюнку.

 

Іван Марчук. «У дорозі» (1990). Ілюстрація: day.kiev.ua

 

Із 10 січня арт-простір IZONE (м. Київ; вул. Набережно-Лугова, 8) розпочав освітній курс із академічного малюнку. Він зацікавить як художників-початківців, так і досвідчених митців, які хочуть розвиватися далі. Викладач проекту – художниця, фотограф і педагог Оксана Самойленко.

 


 

13 січня в Мистецькому Арсеналі (м. Київ; вул. Лаврська, 12) стартує виставка видатного українського художника Івана Марчука. До проекту «Генотип вольності» увійшли його роботи із 11 циклів, виконані у авторській техніці «пльонтання».

 


 

Цього ж дня, 13 січня, о 18:00 у галереї «Триптих Арт» (м. Київ; вул. Десятинна, 13) відкриється виставка «Лінії життя». У ній художник Олексій Коваль представить 17 творів у техніці емалі, в яких відображено «різноманітність життєвого шляху». Проект триватиме до 26 січня.

 

Олексій Коваль. «Магнолія» (2013)

 

15 січня в Київському національному музеї російського мистецтва (вул. Терещенківська, 9) розпочнеться серія виставок творів із колекції Івана Ступницького. Першу експозицію присвятять художниці Інні Хасілевій.

 


 

«Принципи і відчуття» – спільний проект художників із Одеси та Харкова. У ньому Артем Волокітін, Роман Мінін, Роман Михайлов та інші міркуватимуть про походження мистецтва. Групова виставка розпочнеться 16 січня о 17:00 у виставковому просторі Underground Art Gallery (м. Одеса; вул. Мельницька, 13).

 


 


Нарешті, 16 січня о 16:00 Національний музей історії України (м. Київ; вул. Володимирська, 2) влаштує другу лекцію з циклу «Традиційне мистецтво України». Етнографи Наталка Чабанюк і Марічка Квітка розкажуть про мистецький спадок наших пращурів. Зареєструватися на подію можна за посиланням.

 

Ілюстрація до проекту