Культурний маршрут (07-13.12.15)

Головні орієнтири нового КУЛЬТУРНОГО МАРШРУТУ від ART UKRAINE зададуть закордонні митці. У Мистецькому Арсеналі відбудеться фестиваль сучасної академічної музики, а фонд ІЗОЛЯЦІЯ представить проект Грузії з цьогорічної Венеційської бієнале. Наш новий арт-дороговказ також зацікавить прихильників скульптури та навчить писати про культуру.

 

Фото з павільйону Грузії на 56-й Венеційській бієнале. Джерело: artecommunications.com

 

8 грудня в Інституті проблем сучасного мистецтва (м. Київ; вул. Щорса, 18д) відкриється виставка CORPUSCULUM. До неї увійшла абстрактна скульптура та кераміка таких художників, як Ігор Береза, Наталія Богачкова, Маріанна Вахняк, Юрій Войтович та ін. Вхід на подію – вільний.

 


 

У середу, 9 грудня, художниця Юлія Скрипка розпочне персональну благодійну виставку «Art In Heart», до якої увійшли роботи, присвячені дітям і тваринам. В рамках проекту також відбудеться аукціон, всі кошти з якого підуть на потреби дитячої лікарні Охматдит. Відвідати експозицію можна буде до 22 грудня в галереї «Триптих Арт» (м. Київ; вул. Десятинна, 13).

 


 

На наступний день, 10 грудня, фундація «Центр Сучасного Мистецтва» презантує книгу «Як писати про культуру?». До неї увійшли тексти та лекції провідних українських редакторів, журналістів та культурних діячів, які брали участь у семінарах культурної критики та репортажу «Культура 3.0», організованих CSM. Початок заходу – о 19:00 в America House (м. Київ; вул. Пимоненка, 6).

 


 

«Пропоновані обставини» – новий проект у Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15), що відкриється в цей же день, 10 грудня, о 17:00. У ньому художник і науковець Олександр Шило покаже власні графічні твори та проведе лекції про сучасне мистецтво. Останній день виставки – 26 грудня.

 

Работа Александра Шила (2007)

 

11 грудня розпочинається фестиваль сучасної академічної музики KYIV CONTEMPORARY MUSIC DAYS. Він триматиме на 8 майданчиках у Києві та Львові. Участь у проекті візьме австрійський колектив Kroiser Ensemble, грузинський диригент Міхеїл Менабде, український піаніст Антоній Баришевський та інші. KYIV CONTEMPORARY MUSIC DAYS відбудеться у співпраці з НКММК «Мистецький Арсенал».

 


 


Також 11 грудня фонд ІЗОЛЯЦІЯ презентує виставку «Кордони, що повзуть». Вона відтворить експозицію Грузії, представлену на 56-й Венеційській бієнале. Відвідати «Кордони...» можна буде до 20 січня за адерсою: м. Київ; вул. Набережно-Лугова, 8.

 

 

12 грудня у Києві відкривається новий творчий простір – майстерня-антикав’ярня Totoro Art Studio. З цієї нагоди там відбудеться виставка графіка та письменника Анатолія Слойка. На події він презентує ілюстрації з циклу «2024» та власний фантастичний роман «Боротьба за виживання». Початок – о 17:00.

 

Ілюстрація до проекту