Культурний маршрут (11-17.04.16)

У Дніпропетровську покажуть твори данського художника, а урбаністи обміняються власним арт-досвідом. У Києві новий виставковий простір відкриється виставкою молодих концептуалістів. Одеса зустріне другим масштабним фотофестивалем у співпраці з Грузією. Про ці та інші варті вашої уваги заходи – у новому Культурному Маршруті.

 

Ілюстрація Люсьєна де Губерта до проекту Галереї «parfum büro»

 

12 квітня о 19:00 в Національному музеї Тараса Шевченка розпочнеться виставка американсько-української художниці Монік Роллінз, що отримала назву «Urban Jungle». Також на відкритті планується дискусія на тему: «Абстрактне мистецтво: погляд у майбутнє».

 

Монік Роллінз

 

Цього ж дня, 12 квітня, о 19:00 у дніпропетровській Я Галерея (вул. Гусенка, 17) відбудеться лекція про данського художника Олафура Елліасона. Мистецтвознавиця Олена Годенко-Наконечна розповість про його метод «сенсорного мистецтва», чому художник приїжджав до України і де у Дніпропетровську можна побачити його роботи.

 

Олафур Еліассон. «Дніпропетровський світанок» (2012). Фотограф – Сергій Іллін / olafureliasson.net

 

Так само 12 квітня о 18:00 в Музеї історії Києва (вул. Хмельницького, 7) стартує виставка «Big Five». Художниця Юлія Моховікова презентує творчість на межі між живописом, дизайном і коміксами.

 


 

13 квітня о 18:00 головний редактор ART UKRAINE Аліса Ложкіна проведе зустріч «Кар'єра художника в сучасному світі: що потрібно знати новачку?» в харківському ЄрміловЦентрі (площа Свободи, 4). На зустрічі вона розповість про все, що повинен знати молодий художник про українське арт-середовище.

 

 

Із 13 до 17 квітня в Одесі вже вдруге відбудеться фотофестиваль «Odessa//Batumi Photo Days-2016». Цьогоріч у ньому візьмуть участь автори із України, Грузії, Туреччини, Польщі, Франції, США, Білорусі, Молдови, Малайзії, Сингапуру, Південної Кореї. Детальніше з його програмою можна ознайомитися тут.

 


 

«Діалоги» – проект обміну досвідом щодо урбаністичних арт-ініціатив між митцями з України, Німеччини, Намібії та Азербайджану. Він триватиме із 13 до 15 квітня в дніпропетровській галереї «Артсвіт» (вул. Січових Стрільців/Артема, 4а).

 


 

14 квітня у Галереї «parfum büro» презентують парфюмерну інсталяцію, приурочену до «Французької весни» в Україні. У проекті взяли участь: Алевтина Кахідзе, Люсьєн Пігард де Губерт, Міріам Драгіна та дует Mova.

 

Ілюстрація Алевтини Кахідзе

 

«TRANSITION. ПЕРЕХІД» – виставка Дар’ї Кольцової, Романа Михайлова, Ганни Надуди, Оми Шу та Катерини Єрмолаєвої, що відкриється 14 квітня о 18:00. Вона ознаменує собою початок роботи нового арт-простору «Unlimited Art Foundation» за адресою: м. Київ; пров. Лаврський, 7.

 

Катерина Єрмолаєва. «Пазли» (робота з проекту)

 

Ростислав Котерлін презентує нову виставку 14 квітня у Центрі сучасного мистецтва Івано-Франківська (вул. Шевченка, 1). У проекті «Людина?» один із представників «Станіславського феномену» покаже твори, в яких відображено «тіні підсвідомого».

 


 

Молода художниця Аліна Півненко (Scissorhands) присвятить виставку «Viva La Frida» Фріді Кало. Проект відкриється 14 квітня в Nebo Art Gallery (м. Київ; вул. Драгомирова, 14).

 


 

15-17 квітня ініціатива «CANactions» проведе серію воркшопів, у яких архітектори, дизайнери, студенти та випускники мистецьких спеціальностей зможуть дати нове життя не використовуваним міським просторам. Викладачем курсу буде італієць Алессіо Валморі.